Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2013

24 βιβλία για τα Χριστούγεννα: Τρίγωνα Κάλαντα

Το βιβλίο μας σήμερα είναι ένα βιβλίο για μωρά. Ήταν το πρώτο δώρο που πήρε η Σταυρούλα πριν δύο χρόνια για τα πρώτα της γενέθλια, και ήρθε με το ταχυδρομείο. Μας το έστειλε η αγαπημένη παιδική μου φίλη, η Αγγέλα (που είναι και νηπιαγωγός και πολύ θα ήθελα να ήταν η πρώτη δασκάλα των κοριτσιών μου όταν θα πάνε σχολείο -πράγμα αδύνατο, γιατί μας χωρίζουν πολλά χιλιόμετρα, κλείνει η παρένθεση). Το βιβλίο μας είναι γι' αυτό το λόγο πολύ ξεχωριστό και πολύ αγαπημένο.
Είναι το Τρίγωνα Κάλαντα, από τις εκδόσεις Ψυχογιός.      


Το διαβάσαμε πριν δύο χρόνια, παίζοντας πιο πολύ με τα παραθυράκια και το κουδουνάκι.
Το διαβάσαμε πέρυσι, αποστηθίζοντας πια και το κείμενο.
Το διαβάζουμε και φέτος. 
Η Ισαβέλλα παίζει με τα παραθυράκια και το κουδουνάκι. 
Η Σταυρούλα της δείχνει πώς. 


Η Ισαβέλλα έσκισε ξανά την κουβέρτα του Άι Βασίλη, που είχε σκίσει κι η Σταυρούλα όταν το πρωτοδιαβάζαμε. Η ιστορία επαναλαμβάνεται, τι συγκινητικό!



Είναι ένα χαριτωμένο βιβλίο για μικρούτσικα παιδάκια. 


Τα στιχάκια του δεν είναι υψηλή ποίηση, αλλά ποιός νοιάζεται;


Είναι γεμάτο συμπαθητικά προσωπάκια.


Με λίγα λόγια, ο Άι Βασίλης ετοιμάζεται για το ταξίδι του. Ξεκουράζεται, ντύνεται, τα ξωτικά κάνουν τις απαραίτητες δουλειές, και... έφυγε!


Χαίρομαι που η Σταυρούλα δεν είναι ακόμα πολύ μεγάλη γι' αυτό το βιβλίο. Και χαίρομαι που η Ισαβέλλα δεν είναι πολύ μικρή γι' αυτό.


Κι ακόμα χαίρομαι που κάποια απ' τα βιβλία μας ταιριάζουν και στα δυο μας τα κορίτσια. Δεν μπορώ να το εξηγήσω, απλώς είναι όμορφο.

4 σχόλια:

  1. Κρίμα που είδα μόνο δαχτυλάκια και μια πλατούλα και όχι προσωπάκια!
    Οι εικόνες του βιβλίου είναι πράγματι ωραίες, φωτεινές. Για πολύ μικρά παιδάκια, σαν αυτά στα οποία ανήκουν τα δαχτυλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΙ ΚΑΛΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΜΠΟΥΜΠΟΥ..ΜΕ ΤΑ ΧΕΡΑΚΙΑ ΤΗΣ ΤΑ ΤΟΣΑ ΔΑ...ΤΙ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΘΑ ΤΗΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΤΑ ΚΑΜΠΑΝΑΚΙΑ...!ΓΛΥΚΑ ΕΙΝΑΙ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι γλυκούλα η καλή μου. Και τα καμπανάκια πράγματι της έχουν κάνει εντύπωση! Δεν ξεκολλάει! Εν τω μεταξύ μ' αρέσει που το βιβλίο γράφει ότι είναι κατάλληλο για παιδιά άνω των 3 ετών λόγω μικρών κομματιών. Λες κι είναι γραμμένο για τρίχρονο! καμιά φορά δεν ξέρουν τι γράφουν...

      Διαγραφή